Productfotografie, alleen nét iets meer


Lifestylefotos.nl is gespecialiseerd in het fotograferen van productfoto’s in een passende en stijlvolle omgeving. Lifestyle productfotografie geeft een duidelijk beeld hoe het product gebruikt kan worden. Naast functionaliteit kunnen lifestyle foto’s ook veel vertellen over het gebruikersgemak van een product. Lifestyle productfoto’s zijn minder statisch in vergelijking tot productfoto’s met een witte achtergrond. 

Waarom lifestyle productfotografie?

Waterdruppels op een koud glas frisdrank. Handen op de achtergrond bij een tube handcrĂ©me. Vers fruit op de bar naast een cocktail. Een handmodel dat het product in zijn/haar handen heeft. Het zijn maar een aantal voorbeelden van de mogelijkheden met lifestyle productfotografie. Details die een productfoto extra aantrekkelijk maken voor bezoekers van een webshop. Daarnaast laat het duidelijk zien hoe een product gebruikt kan worden. 

Het aantal webshops in Nederland is enorm gestegen in de afgelopen jaren. In 2018 kocht ruim 78% van de Nederlanders iets online in een webwinkel. De kans is groot dat dezelfde producten via meerdere webshops worden aangeboden. Goede productfotografie is daarom erg belangrijk. In de studio van lifestylefotos.nl proberen we de stimulerende prikkels om over te gaan tot aankoop zo goed mogelijk op beeld vast te leggen. 

Creatieve productfoto’s voor webshops

Een groot verschil tussen standaard productfoto’s en lifestyle productfoto’s is de styling. Lifestyle productfoto’s komen tot leven. Standaard productfoto’s hebben vaak een simpele witte achtergrond. Lifestylefotos.nl fotografeert de producten op een unieke en creatieve manier. Daardoor wordt een product meer tastbaar. Naast styling van producten hebben we verschillende (hand-) modellen beschikbaar om goed sfeerbeeld te creĂ«ren. Hierdoor zijn er verschillende mogelijkheden om iedere foto een eigen identiteit te geven. Elk product is anders, daarom zijn de lifestyle productfoto’s van ons altijd maatwerk.

Benieuwd naar wat wij voor elkaar kunnen betekenen op gebied van lifestyle product foto’s? Vragen of passend advies over productfotografie? Neem gerust contact met ons op.